Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ «Τους απαντάμε ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται»


Άμεση διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών σε όσους εμπλέκονται

 

Σκισμένα ρούχα από την επίθεση αστυνομικών σε στελέχη του ΚΚΕ 
Σκισμένα ρούχα από την επίθεση αστυνομικών σε στελέχη του ΚΚΕ
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον στελεχών του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη:

«Σήμερα 15 Ιουνίου 2022 ήταν προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών του ΚΚΕ, που διώκονται για την κινητοποίηση στις 6 Απρίλη 2022 ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία και δόθηκε αναβολή για τις 21/3/2023, κατά την έξοδό τους από την αίθουσα του δικαστηρίου, συνέβη το εξής εξωφρενικό περιστατικό: Αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του δικαστηρίου ως μάρτυρες κατηγορίας, μαζί με αστυνομικούς που ήταν σε υπηρεσία, επιτέθηκαν με απρόκλητο και τραμπούκικο τρόπο στα στελέχη του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να σκίσουν τα ρούχα ενός από αυτούς και συγκεκριμένα του Γρηγόρη Κλιγκόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, εντός του χώρου του δικαστηρίου, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στη συγκεκριμένη επίθεση. Η Αστυνομική Διεύθυνση και η προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας είναι υπόλογες για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό.

Πρόκειται για συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Τους απαντάμε ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για τη Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Για το περιστατικό αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης πραγματοποίησε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, μεταφέροντας την έντονη διαμαρτυρία και καταγγελία του ΚΚΕ, μαζί με την απαίτηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου